Monday, 5 December 2011

lawak + kejam xD

 Assalamualaikum ! huk aloh ! jupo plop doh ~ hahaha xD ! lol ~ aq nak crite sal rp gak ni .. so aq hrp korang x boring bce  ! haha .. ni best pnyer crite ni ! xD .. rugi gile x bce ! LOL >.< ! aq ni mmg kejam lha .. sbb ape ?? nak thu ?? okei .. aq mulekn crite aq ! heheh ~


okei ! otak aq mmg pnh dgn plan2 jahat! haha .. 
-klik kat gmbr ni ! sbb dye bergerak !- lol

seperti sedia maklum ! and korang pon da thu ~ aq kan jdi rp laki .. so rp ni kene post gmbr real lam group ! x kn aq nak post gmbr real aq an ?? trbongkar lah rahsia aq !ko nak thu aq buat cam ner ??? aq search lam google image and then aq taip-MALAY HANDSOME GUY-hehe ..bnyk gile gmbr kluar .. tp aq amik gmbr mamat ni .
n-cem dowh ! hahahah

mntk maaf bnyk2 coz gmbr ko jdi mangse ! lol xD !

aq pon x knl lha sape mamat ni ~  hehe . aq pon ape lgi an ! post lha dlm group tuu ..lps post tuu smue puji ..wwwaaaa .. ncem nyer ko ! , aq da jtuh cnta kat ko and seangkatan dgnnye la .dyeorg x thu !yg aq ktwa x egt dunia daa kat dyeorg ! ! lol xD !


aq pon ape lagi ! truskn permainan dowh ~ aq pon lyn lha . ckp : BIASE2 JE LA ..mse ni ader kat tusyen ! hahah .. akhir thun .biase lha .. time ni je bole smpn rmbt pnjg n  buat style korea ckit ! hahah (tuddiiaa . penipu no 1)..ader sorang pompaun 2 ckp : aq nmpk ko mcm etlit pon ade ! aktif sukan ke ?? aq pon blas : haha .. x sngt .. aktif badminton je ~ haha  (btw !aktif kee?)

truskn ...

muahahahaha ..lepas 2 aq post lha mcm ni .. 

 <--spe nak jdi awek aq ?
                        single ! -jk-

lps 2 smue serbu post aq ! lol ~ haha .. ntuk pngthuan korang nme aq lam rp FARIZ ! hahaha .. ader jgk thu aq girl ! tp x rmai sngt .. msing2 tutup mulut ! lol ! bile lha nak GAME OVER hah ? klau game over kite buat acc bru plak an ! haha ~ x kn game over klau kite pndai jge rahsia ! lol xD


aaaa...gmbr ni .. gmbr kedua aq post lam group mlysia kpop roleplayer ! muahhahaha ~ kli ni mmg semua tergoda lha ! adooiii .. smpai aq pon cair dgn snymn mamat ni! lol xD! aq plih gmbr ni sbb muke dyeorg nak sme ~ hahah .. smpai laki pon ckp aq handsome . aq n cem ke in real ?? ==' .. cute 2 ade lha ckt ! (prasan 1 saat) aahh ~ bru aq sedar y google image ni bnyk membantu aq ! loveUketatketat lha ! muahahaa


okei ! stakat ni je crite aq ! nnty ader pape lgi ! aq crite okei ! Assalamualaikum ~ hrp ko enjoy ngan crite aq sprti aq enjoy skang ! xD ! hahaa,,gtg now ! pai pai >.< 









                       

Saturday, 3 December 2011

roleplayer ^^

 Assalamualiakum .. korang thu x rp 2 ape ??rp 2 cam mnyamar jdi artis korea .tp bkn faker okei --' !! hahhaha .. bole x klau aq tkr statement malam untuk rehat , siang untk bekerja ? aq tkr jdi mlm untuk berjaga, siang untuk berehat !! hahaha ~ bole je an ?? sjk kblkgn ni (skema ckit) aq slalu tido lmbt ! slalu kul 7 pgi bru aq tido .. bgn 2 x pyh ckp lha kn .. buat malu je ..(ank dare bgn lmbt) hahaah ! sjk aq jdi rp  a.k.a roleplayer  y nme Ho Jun Yeon tuh lha aq jdi cam ni !

<--- junnie 
                                                                   a.k.a oreo     

  kn rp rmai on tngh mlm .. 2 y syok ttuuhh ~ mate aq pon skang da mkin cntk ! bengkak plus itam kat bwh mate xD ! hoho ..so skang . aq x thu lha nak buat mcm mne . klau tngh mlm msty aq x ngantok..klau nak tido pon kene pakse .. ade jgk aq nak off awl .. lam kul 2 pgi ke .. tp mse aq nak off 2 la lgi best ..rmai tegur lha !



 dan lam rp aq mnymar jdi laki ! huhuh .. syok gak an . tp girl je lha y nak kat aq... laki x ..sdih jgk kdg2 xD ! hahahah... aq nak je jdi rp girl .. tp ltk gmbr girl y x ttp aurat kn x bole .. wlaupun dye non-muslim ! 2 sbb aq x nak jdi rp pompuan ! da lha kite bnyk dose da..tmbh plak ngan dose ttuu .. xmo2 !dlm rp aq minatttt sngt kat nme kim seyong !! huhuh .. haewon pon aq mnt ! muahaha . tp aq x ckp pon ! malu dowh =3 ..haha .. aq mnt dlm rp je bukan in REAL !klua real 2 ader gak lha ckit2 ! hahahah >< !

 <-- haewon
 <---seyong


dan aq ader tunang !! nme dye shin yoonjo ! hahah ~ cyan minah ttuuu ~ hahaha .. tp skang kiteorg da x tunang .. ntah la.. aq bukak fb tdi x de r/s ngan dye da .. lantak dye lha ! lega ckit aq ! terlepas 1 bale ! hahahah ... -evil laugh- tp aq bkn lesbian okei !! da aq rp laki so kene lha jdi laki ..hahaha .

okei lha ! stakat ni je crite aq ^^ ... klau ader terkasar bhse tuu ..maaf lha . aq bkn mnusia y sempurna okei ! hahah ~ okey ! let me end here ! Assalamualaikum ..pai pai <3 <3



jumpe lagi okei ! =D






Tuesday, 22 November 2011

hey ! gds si bute aty >.< !

 bkn sngaje lha ! dah sape suh follow ~ kn da kene ! lgpn nme dah blog .. msty prasaan ingin thu mio ni membuak2 ingin thu ape y ader lam blog kamu tuuu >.< !! *skema ayt deerrr* prkare da lps la syg ~ 4get it lha .. hohoho . skang wada plak follow .. uuu .. padan muke lluu XD  -blas blik-

Monday, 14 November 2011

akhirnye ....



                   
  hahaha ... tibe jgu hri kutunggu2 slame ni XXDD ! *happy x egt* ... wlaupun aq x smbt hri jadi aq .. and my family just wish .. 2 kire okey drpd x buat pape an ?? hahah .. rmai y wish h.brthdy kat aq pnyer wall .. thank u guys who wish me XDD ! hope Allah bless u all ^^ .. y hantar wish lam fon pon ade.. tp aq x bole blas .. coz x de kedit .. sorry okey ?? heheeh ... btw .. korang x nak kasi hdiah ke kat aq ?? ..hahhaa ... sbnrnye aq nak tnye 2 je .. tp aq berkias2 dlu . x nak r tnyer awl2  ?x surprise la nme nyer ... hahaha XXDD ! thank skali lgi sper y wish >.<  .. *loveUketatketat*



Saturday, 12 November 2011

bosan >.< !!!!

 huh !! borin nyer aq >.< .. x thu nak buat ape .. fb pon rmai x on *rmai 2 rmai ..org aq x knl la*....aq thu x de y bce blog aq .. tp cre ni la aq boleh kurangkn skit boring aq ..dgn meluahkn ape y trbuku di hti dn tlis lam blog XD ! mse skul rse nak cuti ..time cuti rse nak skul plak ..*memang mnusia cam 2 ke ??* addooizz .. ape y aq ptt lkukan nie ?? nak gi jln2 .. luar ngare ?? x de duit la  ~ someone .. pliz help me ^^ ...


1 day only ~



 Assalamualaikum .. pe khabar semue ?? ade ape ngan 1 hri lgi ?? =.=' .. ai ni 13/11 .. so tmbh ngan 1 hri lgi jdi 14/11 la ?? ape y istimewa sngt ngan hri 2 ? ai isnin an ?? korang thu x !! tarikh 2 la aq slalu tunggu stiap thun !! tarikh 2 aq MIO AKIYAMA dilahirkn >.< ..!!!

  hurm ... aq x thu la thun ni jnis cam ner lak smbtn nye .. dlu x dpt adiah pom .. tp aq x kisah sngt sal adiah 2 .. wish pom boleh  bwat aq happy *sbb trase dihargai*... tp thun ni klau korang nak bgi adiah pom boley ^^ dialu-alukn .. bgi aq K.O.M.I.K. !!!  muahaahaha XXDD !! ..x pyh la ... aq grau je la .. aq tkut nnty korang beli komic trbg je duit korang .. sbb kbnykn komic kat popular and 7e aq da bce ....

                                                                
 so korang ~ hri isnin ni akn tibe juga  ..just wait  XXDD .!!! aaaa... x sbr nye rse nyer .. ^^ .. OKEY ... ckup stakat ini sje buat mlm ni ,, lbh tpt lgi tngh mlm -x de idea- ... bye3 ... gud nite ^^ ....




                                    

♥ Perkara2 yang menarik tentang Bercouple? ♥







Maaf andainya t'kasar bahasa...
Andai ada yg terasa maaflah...
Sekadar p'kongsian b'sama...
Saling ingat mengingati...

Antara p'kara yg ber"manfaat" drpd ber'couple' ; 


1) Seronok (dpt fitnah)...
2) Seronok (dpt dosa)...
3) Seronok (dpt geng dgn syaitan)...
4) Dapat meluahkan segala masalah kita (ALLAH kan ada)...
5) Byk habis duit (lebih baik guna utk b'sedekah)...tak kurang juga yg habiskan duit beli prepaid dan bayar bil telefon yg melambung stp bulan...
6) Banyak risau (takut awek org lain kebas...berapa kali dah miss solat pasal asyik berdating...tak pulak risau!)...
7) Banyak t'menung dan senyum sendiri (pasal ingat peristiwa riang dgn awek...kita sbg muslim patutnya byk mengingati MATI yg boleh dtg pd bila-bila masa)...
8)Lebih mengutamakan awek drpd org lain (hidup dlm dunia sendiri, dia dan awek dia shj....yg lain dah tak kisah.)...
9) Menepati masa dan janji (takut awek marah...sembahyang fardhu lewat tak takut pulak)...
10) Lain-lain lg yg m'berikan faedah dlm menambah saham DOSA drpd saham PAHALA...

Hasil drpd pengalaman/pemerhatian/kajian t'dapat beberapa sbb yg m'jadi PENDORONG mengapa ber'couple' terjadi ;

1) Byk sekolah/pusat pengajian campur. Perempuan dan lelaki satu kelas tanpa ada usaha drpd pihak yg b'tanggungjawab utk mengawal p'campuran ini supaya tidak bercanggah dgn syarak...

2) P'kara ini sudah jadi kebiasaan maka didapati ada p'dapat (tak tahu le dalil mana dia guna) mengatakan tak apa ber'couple' asalkan tak melanggar batas2 syarak (Nauzubillah !)... Pd p'dapat mereka, keluar dating di khalayak ramai, bukannya b'duaan di tempat sunyi, tak pegang tangan, jalan pun tak rapat2 dan si awek tu pula pakai tudung... So tak pe le dosa pun sikit je. Nanti dah kahwin settle dan taubat le. bab nie yg payah nak jawab...ada aje alasan dia org utk melepaskan diri. Org kata kalau dah nak buat tu mmg macam2 helah. Kita nasihat kot sini dia corner kot lain. Bykkan b'sabar dan teruskan usaha kita insya-Allah lama2 dia akan sedar...

3) Sudah m'jadi naluri manusia ingin dibelai dan kasih, maka sbb itu Allah jadikan lelaki dan perempuan ada tarikan mcm cas -ve dan +ve. Hasil drpd pentarbiyahan Islam yg tidak kukuh dr keluarga menyebabkan attraction between the charge can't be control to act in a much more appropriate manner...maka t'jadinya perhubungan(kwn2) sebelum ada ikatan yg sah, dan ada setengah ibubapa dgn selamba kata,"Tak pe le dia orang dah besor... dah remaja, dah pandai fikir mana baik dan mana buruk.. bior le". Betul juga kata ibubapa t'sebut, patutnya kita dah besor, tahu le menilai yg baik dan yg buruk...tp tanggungjawab kedua ibubapa mendidik anak pun tak boleh abaikan...

4) B'tambahnya perempuan yang tidak menutup aurat, kalau tutup aurat pun, aurat lain tidak dijaga spt cara b'gaul, bercakap, dan sbgnya. Ini m'buka ruang pada lelaki2 untuk memulakan projek mereka. Tak p'caya cuba pergi lepak (tujuan utk mengambil iktibar) kat KL... Ada yg elok tutup aurat tapi bila time sembang...tu dia, ketawa kalah lelaki.... lepas tu pandai cubit2 dan pukul2 pula tu. Lelaki apa lagi...ada chance nie...

5) Ramai perempuan semakin berani....berani menghadapi cabaran utk jadi setanding dgn lelaki maka mrk pun goda le lelaki so dpt byk boyfriend..... mcm Mat Cintan dan Mat Bunga yg byk dpt awek...

6) Ramai lelaki rasa bangga kalau dia ada awek, kalau takde awek maka mcm ada satu kekosongan dlm jiwa...lebih2 lg kalau tengok member2 lain dia ada awek. Faktor sekeliling m'pengaruhi suasana...

7) Lelaki cuba nak tunjuk pd lelaki lain yg dia tu pakar dlm bab meng'ayat' awek...lelaki ni biasa le EGO..... ego tak kena tempat...

8) Haaaaa..... ni paling memalukan kaum lelaki.... lelaki ni cepat sangat PERASAN so dia pun naik semangat untuk kacau awek. Mula2 perasan yg awek tu minat kat dia (padahal tak minat pun), end up awek tu minat betul2... ye le dah usaha sikit punya susah nak meng'ayat', awek tu pun accept le mat tu. Ada juga awek yg manja sikit bila nak minta tlg maka lelaki akan t'perasan yg awek tu minat kat dia maka akan try meng'ayat'. Maka dianjurkan pada kaum Hawa agar tidak menonjolkan sifat kemanjaan anda pada tempat yg tak kena. Pada kaum Adam pula, jgn la perasan cepat sangat....

9) Ada kaitan dgn fakta ke 8.... perempuan cepat sangat kesian bila tengok lelaki b'susah-payah untuk dia. Tolong itu, tolong ini... Bila lelaki yg dok tolong tu 'ayat' sikit aje dgn mudah perempuan t'sebut termakan kata-kata manis lelaki tersebut...yg lelaki tu pula tolong tak ikhlas, tu yg jadi macam tu...

10) Fakta yg kesepuluh ini cukup sensitif pasal mrk (lelaki) ber'awek' disebabkan niat mrk cukup ikhlas dan jujur. Tujuannya ialah utk untuk kenal antara satu sama lain dan memahami satu sama lain....ngam ke tak ngam sebelum b'janji untuk sehidup semati...

Alhamdulillah niat bagus.... tapi niat tak boleh menghalalkan cara. Yg haram akan tetap haram, sbgmana hadith Rasullullah...

Daripada Abu Abdullah Al-Nu'man bin Basyir(RA): Sabda Rasulullah(SAW) ;

"Sesungguhya yang halal itu nyata dan yang haram itu pun nyata...dan di antara keduanya ada kesamaran yang tidak diketahui oleh kebanyakan manusia. Barangsiapa yang memelihara dirinya dari segala kesamaran, maka ia memuliakan agama dan kehormatan bagi dirnya. Dan barangsiapa yang jatuh ke dalam perkara kesamaran, maka jatuhlah ia seperti pengembala yang mengembala di sekitar kawasan larangan..." (Mutafaq 'alaih)

Friday, 11 November 2011

Candidate P.M.R ^^

Assalamualiakum .. helloo guys ^^ .. how r u?? this my first story .. i want share with u all ..hope u like it ^^ ...

Aq ni candidate pmr ... tp lbh tp lgi ex -cndidate la coz da lps wlaupun thun ni XXDD !! aq nak crite mcm mner aq hadapi exam 2 !sminggu sblm exam .. kpale aq da kluar peluh dingin klau sbt sal exam XXD !! trutama klau ader y sbt psl MATH !! aq da la lemah math >.< ...dan aq pling x suke math !!cikqu aq ckp .. math ni kene bwat hari2 ....! y pling aq suke mse form 3  p.islam , b.mlysia dan geografi XDD .. y 2 aq terror gak la .. ckit2 ..
                   
 dipendekkn crite , shari sblm exam 2  aq ni bkn maen smngt lgi ...siap tlis ats kertas "X BOLE TIDO MLM EXAM"hahaha .. aq nak buat mcm aq exam pmru dlu ..aq x tido mlm pom .. mlm 2 aq hafal smue y ptt ku hafal..result pom boleh thn gak la XXD !! so aq nak bwat gak la mcm 2 thun ni ^^ ..aq pom ckp la kat kak aq (kak y duk hostel) ..'aish , kene tido lmbt r skang'...kak:"naper?mio .. klau mggu exam kene tido awl .. mio exam ptg gak an ?? nnty lth la .. "...aq..=.='..tp aq ttp berazam aq nak tido lmbt ! sbb aq x study pom ptg2 !!aarrrgggghh !!! kusut nye ..

 okey ... mlm exam 2 .. korang thu x !! aq tido kul wape ??? aq tido kul 11 lgi weyyhhh !!! YA ALLAH ! alangkah trkjt nyer aq ..tp nseb baek la bm ngan p.islam je .. ffuuhh ~*lega* ... kluar dwn mse exam b.m paper 2 ..rse nak mngis :'( .. x bole buat >.< .. serius x de idea nak dicurahkn .. slalu time buat essay bm dlm kls aq pling excited skali .. tp mse exam ni ... 1 habuk pom xde idea .. aq pom hentam je la XXD .. org kate "TAWAKAL JE LA " -klau Allah nak bgi kite A , kite A jgk an ?- *ayt ntuk sedapkn aty*

                           

 hri kedua exam ( tido awal gak =.=') . bi ngan geo x clap !! bi 2 aq x la terror sngt ..tp Allhamdulillah time 2 aq bole la bwat ayt ckit2 .. (aq rse pmrkse bce pon nak trglk) tp aq puas aty la ngn bi aq !! geo 2 ~ pergghh !! aq egtkn sng cam soalan thun2 lps XXDD !! thun nie ,, gile ssh ... >,< .. hri ketiga plak ,, sns ngan sej aq x clap .. sns aq... syukur sngt2 ,, aq x prcaye ngan soalan spot ... XXDD ! tp Allah gerakkn aty aq ntuk bukak note y aq tlis .. ape y aq bce smue nyer msuk lam exam .. (tp ader y trtkr) .. sej 2 .. x pyh disebutla... mse dye bgi sejam lebih ke ..*x egt* .. aq bwat lam mse 30 mnit je ..soalan ader 60 .. XXDD .. terror x aq ?? aq gne pistol pling mhl didunia thu x !! mntk2 la kene sasaran !!


  dpndkn crite la ni ,,, hari exam paper math !! mlm 2 aq tido awl gak XXDD !! sbb nye aq da bwat smue soalan ckgu bgi .. so aq ckp .. ala .. mcm ni gak kwt soalan dye ... *ayt sdpkn aty*aq msk je lam dewan..dngr arahan pngws .. aq pun trus buat .. sng la jgk .. tp x la sng sngt ...klau y susah 2 aq gne talian hayat y kedua .. that mean MENIRU la XXDD ..okey .. lps 2 exam khb an ?aq amik prdgngan dn keusahawanan ,,>.< !! aq lngsg x thu psl kedit ,debit and bla3 .. khb aq exam tngh hari  ..kul 2.30 mule blik .. haha XXD .. 2 jam lbh mse ade lgi .. korang th buat ape aq buat ngan geng skapale aq kat hostel ?? aq maen game weyh ! sape suh rjin sngt bwak laptop pas2 ader game best2 .. kiteorg bkn maen sronok lgi  XDD !! best giler game 2... so .. mse 2 jam lbh 2 ... terbang melayang bgi2 sje .. *sdih an ?* ..-brlgk cam pndai khb .. tp result kbh x pernah dpt a!!- .. mse msuk exam 2... adooizz .. mnysal nyer aq maen game tdi .. klau la aq  bce tdi XXDD .. confirm bleh jwb soale y sng seciput nih !!

   hari strnye ..mcm biase2 je . sme jgk .. *tido awl*!! smue nye misi aq x brjln lancar XXDD !! 1.tido lmbt ..x bole da.. mati ! 2.ikut jadual harian..x bole da.. kene bnuh ..dan bnyk lgi .. y aq x puas aty nye ... asl la mate aq ni mngntk sngt ..sedangkn esok 2 P.M.R mio !!

  skang .. slmt aq dripade exam y mrimaskn 2 ~ so .. skang aq tngh tunggu result exam XXDD .. ko rse aq dpt brape ?? hahaha .. 9 a kah ?? 8 a kah ?? ataupun 7 a ?? hahaha XXDD ! *prsn .. study pom maen2 ,, nak dpt bnyk ..*doakan aq okey !*
                                                     
  btw ..stakat ni je crite aq .. thankz klau korang bce crite aq y pnjg berjele ni XXDD !!best x ??hohhoh ..jmpe lgi lam crite bru aq .. bye3 .. Assalamualaikum.. ^^..maaf klau ader  trksr bhse,,

my first word to guys who read my blog ..

  Assalamualaikum  guys ^^ .. this is my first words 2 u guys .. lepas bnyk dugaan aq nak smpai ke thp ni ...password pndk la trlalu pnjg la ...y aq pom hmpr fed up .. akhirnye smpai gak ke thp ni ...syukur ke hadrat Ilahi ^^ ..nie sume tnjk ajr drpd kwn2 aq .. temkiuu ^^ *syg kamo*...m'mndg kn aq bdk bru .. :3 .. aq x update lagi la ...korang tunjuk ajar la  kat aq ni ye ?? !


  OKEY ! itu sje .. let me end here ..and u see next time ..follow me okey ?? aaiiggoo ..
bye2,,,anyong.. Assalamualaikum .. ^^